Podgrzybek Brunatny suszony-krojony (gastronomia) Mat Grzyb 500g
Podgrzybek brunatny suszony krojony (gastronomia)
EAN: 5904133052019
Producent: Mat-Grzyb
Podgrzybek brunatny suszony- krojony (gastronomia)
Zastosowanie:
Grzyby suszone dokładnie umyć. Moczyć w wodzie co najmniej przez 2 godziny. Gotować do miękkości. Wywar z grzybów jest podstawa do przyrządzania sosów i zup. Z ugotowanych grzybów robimy zupy, sosy, farsz do pierogów, uszek, dodajemy do kapusty.
Skład:
podgrzybek brunatny suszony 100%
Kraj produkcji i pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1480 kJ / 349 kcal |
Tłuszcz: | 3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 48 g, w tym cukry 3,4 g |
Białko: | 32 g |
Sól: | 0,13 g |
______________________________________________