Podgrzybek cały marynowany 315 ml EL- TA
Uznaje się, że do marynowania nadają się wszystkie grzyby jadalne, niektórzy eksperci wskazują tylko niektóre gatunki do tego idealne – i tak – najlepiej więc marynować: Borowik Szlachetny, Podgrzybek Brunatny, Pieprznik Jadalny zwany Kurką, Maślak Zwyczajny, Koźlarz, Gąska zwana zielonką . Według tradycyjnych receptur nie powinno się mieszać różnych gatunków w jednym słoiku. Do marynowania wybieramy grzyby najlepszej jakości: nierobaczywe, twarde, niezwiotczałe..
EAN: 5907810813040
Producent: EL-TA
Podgrzybek cały marynowany 315 ml EL- TA
podgrzybek brunatny cały, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew , gorczyca, liść laurowy, ziele angielski.
Kraj produkcji i pochodzenia:
PolskaPrzechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 42 kJ / 176 kcal |
Tłuszcz: | 0,2 g |
Błonnik | 3,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,2 g |
Węglowodany: | 9,3g, w tym cukry 5,5 g |
Białko: | 1,6 g |
Sól: | 723,5 mg |
Pojemność słoika : 315 ml
______________________________________________