Praliny z mlecznej czekolady z nadzieniem kokosowym o zmniejszonej ilości kalorii RED
Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.
EAN: 4751027950521
Producent: RED
Praliny z mlecznej czekolady z nadzieniem kokosowym o zmniejszonej ilości kalorii 132g
35% mniej kalorii i 30% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłymi pralinami z nadzieniem orzechowym
Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.
Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.
Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.
Skład:
czekolada mleczna 50% (substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca: polidekstroza; tłuszcz kakaowy; miazga kakaowa; mleko w proszku pełne; mleko w proszku odtłuszczone; tłuszcz mleczny; emulgatory: lecytyny (z soi), E 476; substancja zagęszczająca: karagen; aromaty); nadzienie 50% (substancja słodząca (syrop maltitolowy); tłuszcz roślinny (tłuszcze palmowy, tłuszcze z nasion palmy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)); mleko w proszku odtłuszczone; substancja słodząca (sorbitol); wiórki kokosowe 3,6%; emulgatory: lecytyn (z soi), E 476; aromat). Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 25%.
Może zawierać: migdały, orzechy laskowe, orzechy makadamia, soja, mleko
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1617 kJ / 390 kcal |
Tłuszcz: | 28 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g |
Węglowodany: | 48 g, w tym cukry 10 g, poliole 37 g |
Białko: | 6,9 g |
Sól: | 0,29 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C
Kraj pochodzenia: Łotwa
Masa netto: 132 g
______________________________________________