Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Przyprawy

Sól peklowa Orzeszek

Dzięki peklowaniu mięsa możemy przedłużyć jego trwałość.

Właściwości:

Dzięki zapeklowaniu odciągamy wodę z mięsa a także zapobiegamy rozwojowi bakterii, konserwujemy mięso, możemy także łatwo przygotować mięso do dalszej obróbki takiej jak parzenie, suszenie czy wędzenie. 

Mięso peklować można na dwa sposoby:

Metodą na sucho - polega ona na nacieraniu mięsa solą peklową. Zazwyczaj na 1kg mięsa używa się ok 20 g peklosoli.

 

Metodą na mokro - przygotowuje się solankę, w której zanurza się mięso na kilka/kilkanaście dni. 

EAN: 5906716528911
Producent: Orzeszek

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 89

Sól peklowa

 Orzeszek 

 

✔ Dzięki peklowaniu mięsa możemy przedłużyć jego trwałość.

✔ Dzięki zapeklowaniu odciągamy wodę z mięsa a także zapobiegamy rozwojowi bakterii, konserwujemy mięso, możemy także łatwo przygotować mięso do dalszej obróbki takiej jak parzenie, suszenie czy wędzenie. 

 

Mięso peklować można na dwa sposoby:

✔ Metodą na sucho - polega ona na nacieraniu mięsa solą peklową. Zazwyczaj na 1kg mięsa używa się ok 20 g peklosoli.

✔ Metodą na mokro - przygotowuje się solankę, w której zanurza się mięso na kilka/kilkanaście dni. 

  

Sposób użycia:

peklowanie można wykonać: nacierając mięso solą, zanurzając mięso w wodzie z solą ( 60g soli na 1 litr wody ), lub wstrzykując roztwór bezpośrednio do kawałka mięsa. Kawałek mięsa do peklowania nie powinien być mniejszy niż 3 kg. 
Sól nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
 

Składniki:

sól, azotyn sodu E250, substancja przeciwzbrylająca E536
 

Kraj pochodzenia:

Niemcy

  

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  

Masa netto:

1 kg

 

NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 ______________________________________________