Bartolini Artisan
Durum Muszle Pięciosmakowe
Makaron Bartolini wytwarzany starymi rzemieślniczymi metodami. Posiada naturalny kolor oraz lekko chropowatą powierzchnię, która pomaga wchłaniać sos. To wszystko dzięki specjalnym metodom suszenia oraz zastosowania matryc z brązu.
To może cię zainteresować
Włoskie conchiglie w pięciokolorowej wersji: białej, czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej, to makaron skierowany do osób ceniących w kuchni połączenie innowacyjności z bardzo wysoką jakością. Tak jak inne makarony smakowe, znakomicie prezentuje się na talerzu urozmaicając wygląd serwowanych z nią dań, w tym w szczególności sałatek, zapiekanek oraz przystawek, w których ze względu na swój unikalny kształt, makaron ten może być serwowany z różnymi nadzieniami
Unikalny kształt zapewniający idealne trzymanie nadzienia.
Idealny do; sosów, przystawek i sałatek.
Do produkcji makaronu durum używa się jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum.
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (szpinak suszony, pomidor suszony, burak suszony), przyprawa: kurkuma.
Produkt może zawierać jaja.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1527 KJ (360 kcal) |
Tłuszcz: | 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g |
Węglowodany: | 72 g, w tym cukry 3,9 g |
Błonnik: | 3,6 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,001 g |
Masa netto: 300 g
Podstawowe | |
Gramatura: | 400 g |