Frupp Baton Liofilizowana Wiśnia Owocowy BEZ GLUTENU 10 g Celiko
Sycąco, smacznie i z dużą energią
FRUPP to pierwsze dostępne na rynku batony liofilizowane z owoców. Są pyszną i wartościową przekąską, bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. To produkty BEZ DODATKU CUKRU. Batony FRUPP są niskokaloryczne – każdy zawiera zaledwie 35-37 kcal. Dzięki temu jest to pyszna alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Jeden baton ma masę ok. 10 g.
EAN: 5900038003071
Producent: Celiko
Frupp Baton Liofilizowana Wiśnia
Owocowy BEZ GLUTENU 10 g Celiko
Lekki batonik owocowy z wiśni i soków owocowych. Słodka przekąska nie tylko na deser. Baton nie zawiera glutenu ani laktozy; brak tu też tłuszczów. Przekąska ze sporą zawartością błonnika pokarmowego.
Batonik dosładzany jest m.in. trehalozą - substancją słodzącą, która jest alternatywą cukru. Substancja ta ma dość wyjątkowe właściwości - jest mniej słodka od cukru, ale nie podnosi gwałtownie poziomu glukozy we krwi i dłużej utrzymuje się jej działanie. Trehaloza jest również niskokaloryczna, chociaż ma wysoki indeks glikemiczny (nie jest polecana osobom chorującym na cukrzycę)
✔︎ Bez glutenu
✔︎ Bez dodatku cukru
✔︎ Bez dodatku tłuszczu i soli
✔︎ Odpowiedni dla wegetarian i wegan
✔︎ Zaledwie 33 kcal
✔︎ Owocowe źródło antyoksydantów
Składniki:
wiśnie (30%), koncentrat soku jabłkowego (5%), mieszanina żelująca (cukry trehaloza, sacharoza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyna jabłkowo-cytrusowa
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1503 kJ/354 kcal |
Tłuszcz: | 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g |
Węglowodany: | 83g, w tym cukry 66 g |
Białko: | 2,7 g |
Sól: | 0,02 g |
Błonnik | 6,2 g |
Informacje dodatkowe:
Alergeny: Na terenie zakładu obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.