Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe mieszanka 310g Celiko
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
EAN: 5900038001107
Producent: Celiko
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym
bezglutenowe mieszanka 310g Celiko
Wyjątkowe Muffiny bezglutenowe – wilgotne i smakowite. Baw się smakami i eksperymentuj, przygotowując je z ulubionymi dodatkami. Szybko o wygodnie.
Doskonałe klasyczne muffiny możesz przygotować na wiele różnych sposobów i smaków. Wyśmienite czekoladowe z pysznym budyniowym kremem przygotujesz nie tylko w formie babeczek, ale także jako czekoladowe ciastka z kremem i owocami.
Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych od 1982 roku. Ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii - już w 1984 roku. Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku służy do przygotowywania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówkę, pączków i racuchów.
✔︎ Produkt bezglutenowy
✔︎ Odpowiedni dla wegan i wegetarian
✔︎ Szybki i łatwy w przygotowani
Składniki muffinów:
cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Składniki kremu budyniowego:
cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
30 g koncentratu kremu budyniowego
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1404 kJ / 336 kcal |
Tłuszcz: | 18 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g |
Węglowodany: | 40 g, w tym cukry 20 g |
Białko: | 3,5 g |
Sól: | 0,62 g |
Błonnik | 1,3 g |
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Waga: 310 g