Gołąbki z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym 480g Primavika
Bazą naszych pożywnych gołąbków wegetariańskich z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym jest słynąca z wielu właściwości leczniczych biała kapusta. Jej liście to skarbnica witaminy C, potasu i szeregu witamin z grupy B, dzięki czemu pełni ona funkcję naturalnego antyoksydantu. Kolejny smaczny akcent gołąbków wegetariańskich – pieczarki – ze względu na obecność wartościowego białka i wysoką zawartość aminokwasów zyskały miano żywności funkcjonalnej, której spożywanie ma niezwykle zbawienny wpływ na organizm. Wymienione składniki rewelacyjnie komponują się z zawierającą prebiotyki niepaloną kaszą gryczaną, mającą pozytywny wpływ na układ pokarmowy oraz perystaltykę jelit. Całość uszlachetnia towarzystwo brązowej soczewicy i siemienia lnianego, które wykazują się silnymi właściwościami antynowotworowymi. Tradycyjne gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym to zdrowy posiłek, który doskonale sprawdzi się w roli pożywnego obiadu, przypominającego smakiem aromatyczną domową kuchnię.
EAN: 5900672302332
Producent: Primavika
Gołąbki z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym 480g
Primavika
GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ, SOCZEWICĄ BRĄZOWĄ I SIEMIENIEM LNIANYM W SOSIE POMIDOROWYM
PRODUKT PASTERYZOWANY.
Bazą naszych pożywnych gołąbków wegetariańskich z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym jest słynąca z wielu właściwości leczniczych biała kapusta. Jej liście to skarbnica witaminy C, potasu i szeregu witamin z grupy B, dzięki czemu pełni ona funkcję naturalnego antyoksydantu. Kolejny smaczny akcent gołąbków wegetariańskich – pieczarki – ze względu na obecność wartościowego białka i wysoką zawartość aminokwasów zyskały miano żywności funkcjonalnej, której spożywanie ma niezwykle zbawienny wpływ na organizm. Wymienione składniki rewelacyjnie komponują się z zawierającą prebiotyki niepaloną kaszą gryczaną, mającą pozytywny wpływ na układ pokarmowy oraz perystaltykę jelit. Całość uszlachetnia towarzystwo brązowej soczewicy i siemienia lnianego, które wykazują się silnymi właściwościami antynowotworowymi. Tradycyjne gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym to zdrowy posiłek, który doskonale sprawdzi się w roli pożywnego obiadu, przypominającego smakiem aromatyczną domową kuchnię.
Pionierami sięgającej XVI w. hodowli pieczarek byli Francuzi. Grzyby te uchodziły wówczas za wyjątkowy rarytas, przez co stawiano je na równi nawet z truflami. Aby podkreślić ich wyjątkowy smak i oryginalny aromat serwowano je na stołach magnaterii obok kaparów i wysokogatunkowego alkoholu. Obecnie pieczarki hodowane są w wielu europejskich krajach, wśród których prym wiodą Polska i Holandia.
Inspirowane klasyczną recepturą gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym w sosie pomidorowym doskonale smakują zarówno solo, jak i w towarzystwie dodatków – danie będzie się świetnie komponowało z pieczonymi ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem lub kolendrą oraz pełnoziarnistym pieczywem.
Skład:
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 237 kJ / 56 kcal |
Tłuszcz: | 1,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g |
Węglowodany: | 6,7 g, w tym cukry 2,7 g |
Błonnik: | 1,5 g |
Białko: | 2,9 g |
Sól: | 0,93 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3 dni.
Masa netto:
480 g
______________________________________________