Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Gotowe dania wegetariańskie

Hummus paprykowy 160g Primavika

Klasyczny hummus został wzbogacony papryką, która uzupełnia skład w likopen, wychwytujący wolne rodniki, potas, witaminę C i witaminy z grupy B (szczególnie B6 – 100 g papryki zaspokaja w 22% zapotrzebowanie organizmu na ten składnik). Papryka w niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania, zawartość mikro- i makroelementów w świeżym i pieczonym warzywie jest podobna! To świetna propozycja dla osób podziębionych lub chcących wzmocnić odporność. Witamina C i likopen skutecznie wzmacniają barierę odpornościową organizmu. Na dodatek, najnowsze badania dowodzą, że wzbogacenie diety w warzywa psiankowate mogą być pomocne w leczeniu choroby Alzheimera. Ale uwaga, strzec się ich powinny osoby cierpiące na choroby reumatyczne i artrozy. 

EAN: 5900672300956
Producent: Primavika

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Hummus paprykowy 160g

Primavika

 

PASZTET DO KANAPEK-HUMMUS PAPRYKOWY

PRODUKT PASTERYZOWANY.

 

Klasyczny hummus został wzbogacony papryką, która uzupełnia skład w likopen, wychwytujący wolne rodniki, potas, witaminę C i witaminy z grupy B (szczególnie B6 – 100 g papryki zaspokaja w 22% zapotrzebowanie organizmu na ten składnik). Papryka w niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania, zawartość mikro- i makroelementów w świeżym i pieczonym warzywie jest podobna! To świetna propozycja dla osób podziębionych lub chcących wzmocnić odporność. Witamina C i likopen skutecznie wzmacniają barierę odpornościową organizmu. Na dodatek, najnowsze badania dowodzą, że wzbogacenie diety w warzywa psiankowate mogą być pomocne w leczeniu choroby Alzheimera. Ale uwaga, strzec się ich powinny osoby cierpiące na choroby reumatyczne i artrozy.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Głębia tkwi w prostocie. Pełna nazwa hummusu to ḥimmaṣ bi ṭaḥīna, czyli po arabsku, po prostu, ciecierzyca z pastą sezamową.

 

Ciekawa w smaku pasta to dobry dodatek do pikantnych, wyrazistych dań: tortilli, warzywnych zapiekanek albo naleśników. Spróbujcie wykorzystać hummus jako dip do różnego rodzaju papryk: od najłagodniejszych po te najostrzejsze.

 

Skład:  

woda, papryka czerwona 32%, cieciorka 27%, olej rzepakowy, miazga sezamowa, ocet jabłkowy, czosnek suszony, sól,  ekstrakt papryki słodkiej (ekstrakt papryki, olej rzepakowy).
Produkt może zawierać soję.
 
 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

904 kJ / 218 kcal

Tłuszcz: 

17 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 1,6 g

Węglowodany: 

14 g, w tym cukry 3 g

Błonnik:

3,9 g

Białko: 

5,1 g

Sól: 

0,43 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3 dni.

 

Masa netto: 

160 g

______________________________________________