Kiełki - Rzeżucha całoroczna Toraf - 500 g
Roślina spożywana w postaci kiełków przez cały rok a zwłaszcza w okresie zimowo-jesiennym, jest bogatym źródłem witaminy C i B1 oraz potasu wapnia i żelaza.
Wysiew przez cały rok do skrzynek lub doniczek, a wiosną do gruntu.
Poza dużą zawartością witamin, rzeżucha jest bogata w takie składniki jak:
- kwas foliowy
- wapń
- cynk
- fosfor
- siarka
- żelazo
- chrom
- potas
Nasiona w ogrodzie wysiewa się od kwietnia do czerwca lub w sierpniu i wrześniu w rzędy co 10-15 cm, młode rośliny można zbierać po kilkunastu dniach od siewu.
Dostępne gramatury produktu:
EAN: 5907595510226
Producent: Toraf
Kiełki – Rzeżucha całoroczna
TORAF
Roślina spożywana w postaci kiełków przez cały rok a zwłaszcza w okresie zimowo-jesiennym, jest bogatym źródłem witaminy C i B1 oraz potasu wapnia i żelaza.
Wysiew przez cały rok do skrzynek lub doniczek, a wiosną do gruntu.
Poza dużą zawartością witamin, rzeżucha jest bogata w takie składniki jak:
✔︎ kwas foliowy
✔︎ wapń
✔︎ cynk
✔︎ fosfor
✔︎ siarka
✔︎ żelazo
✔︎ chrom
✔︎ potas
Nasiona w ogrodzie wysiewa się od kwietnia do czerwca lub w sierpniu i wrześniu w rzędy co 10-15 cm, młode rośliny można zbierać po kilkunastu dniach od siewu.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.
Objętość netto:
20g
______________________________________________
Podstawowe | |
Gramatura: | 500 g |