Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Kiełkownice i kiełki

Kiełki - Rzeżucha całoroczna Toraf - 500 g

Roślina spożywana w postaci kiełków przez cały rok a zwłaszcza w okresie zimowo-jesiennym, jest bogatym źródłem witaminy C i B1 oraz potasu wapnia i żelaza.

Wysiew przez cały rok do skrzynek lub doniczek, a wiosną do gruntu.

Poza dużą zawartością witamin, rzeżucha jest bogata w takie składniki jak:

  • kwas foliowy
  • wapń
  • cynk
  • fosfor
  • siarka
  • żelazo
  • chrom
  • potas

Nasiona w ogrodzie wysiewa się od kwietnia do czerwca lub w sierpniu i wrześniu w rzędy co 10-15 cm, młode rośliny można zbierać po kilkunastu dniach od siewu.

Dostępne gramatury produktu:

EAN: 5907595510226
Producent: Toraf

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Kiełki  – Rzeżucha całoroczna

TORAF

 

Roślina spożywana w postaci kiełków przez cały rok a zwłaszcza w okresie zimowo-jesiennym, jest bogatym źródłem witaminy C i B1 oraz potasu wapnia i żelaza.

Wysiew przez cały rok do skrzynek lub doniczek, a wiosną do gruntu.

Poza dużą zawartością witamin, rzeżucha jest bogata w takie składniki jak:

✔︎ kwas foliowy

✔︎ wapń

✔︎ cynk

✔︎ fosfor

✔︎ siarka

✔︎ żelazo

✔︎ chrom

✔︎ potas

Nasiona w ogrodzie wysiewa się od kwietnia do czerwca lub w sierpniu i wrześniu w rzędy co 10-15 cm, młode rośliny można zbierać po kilkunastu dniach od siewu.

 

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

 

Objętość netto:

20g

______________________________________________

 

 

Podstawowe
Gramatura:500 g