Makaron 100% durum gniazda fettuccine EKO 250 g Bartolini
Makaron wytworzony na matrycach z brązu, wyłącznie z surowców pochodzących z ekologicznych upraw.
Do jego wyrabiania używamy jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum dojrzewającej w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiada doskonałą sprężystość i konsystencję.
W trosce o najwyższą jakość wysuszyliśmy go tak, by był jeszcze bardziej chropowaty.
Dzięki temu doskonale chłonie płyny stanowiąc tym samym doskonały dodatek do gęstych sosów, szczególnie tych tworzonych na bazie mielonego mięsa, dziczyzny, serów czy grzybów.
To właśnie z tagliatelle bolończycy tradycyjnie serwują swoje ragu bolognese, w połączeniu z którym sos ten sprawdza się znakomicie.
EAN: 5901902002428
Producent: Bartolini
Makaron 100% durum gniazda fettuccine BIO 250g
Bartolini
Makaron wytworzony na matrycach z brązu, wyłącznie z surowców pochodzących z ekologicznych upraw.
Do jego wyrabiania używamy jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum dojrzewającej w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiada doskonałą sprężystość i konsystencję.
W trosce o najwyższą jakość wysuszyliśmy go tak, by był jeszcze bardziej chropowaty.
Dzięki temu doskonale chłonie płyny stanowiąc tym samym doskonały dodatek do gęstych sosów, szczególnie tych tworzonych na bazie mielonego mięsa, dziczyzny, serów czy grzybów.
To właśnie z tagliatelle bolończycy tradycyjnie serwują swoje ragu bolognese, w połączeniu z którym sos ten sprawdza się znakomicie.
Skład:
Ekologiczna semolina ( mąka z pszenicy durum ).
Produkt może zawierać: jaja i soję
Wartość odżywcza (w 100 g ugotowanego produktu):
Wartość energetyczna: | 616 kJ / 145 kcal |
Tłuszcz: | 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g |
Węglowodany: | 29 g, w tym cukry < 0,5 g |
Błonnik: | 1,6 g |
Białko: | 5 g |
Sól: | 0 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Masa netto:
250 g
______________________________________________