Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Grzyby suszone

Podgrzybek cały marynowany 315 ml EL- TA

Uznaje się, że do marynowania nadają się wszystkie grzyby jadalne, niektórzy eksperci wskazują tylko niektóre gatunki do tego idealne – i tak – najlepiej więc marynować: Borowik Szlachetny, Podgrzybek Brunatny, Pieprznik Jadalny zwany Kurką, Maślak Zwyczajny, Koźlarz, Gąska zwana zielonką . Według tradycyjnych receptur nie powinno się mieszać różnych gatunków w jednym słoiku. Do marynowania wybieramy grzyby najlepszej jakości: nierobaczywe, twarde, niezwiotczałe..

EAN: 5907810813040
Producent: EL-TA

Status: dostępny od zaraz
Dostępność: 101

Podgrzybek cały marynowany 315 ml EL- TA

 
Uznaje się, że do marynowania nadają się wszystkie grzyby jadalne, niektórzy eksperci wskazują tylko niektóre gatunki do tego idealne – i tak – najlepiej więc marynować: Borowik Szlachetny, Podgrzybek Brunatny, Pieprznik Jadalny zwany Kurką, Maślak Zwyczajny, Koźlarz, Gąska zwana zielonką . Według tradycyjnych receptur nie powinno się mieszać różnych gatunków w jednym słoiku. Do marynowania wybieramy grzyby najlepszej jakości: nierobaczywe, twarde, niezwiotczałe.. 
 
Skład:

podgrzybek brunatny cały, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew , gorczyca, liść laurowy, ziele angielski. 

Kraj produkcji i pochodzenia:

Polska

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

42 kJ / 176 kcal

Tłuszcz: 

0,2 g

Błonnik

3,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

1,2 g 

Węglowodany: 

9,3g, w tym cukry 5,5 g

Białko: 

1,6 g

Sól:

723,5 mg

 Pojemność słoika  : 315 ml

______________________________________________