Ryż do Sushi
Orzeszek
Ryż klejący do sushi najwyższej jakości OISHII okrągłoziarnisty (short grain) dobrej jakości, wyprodukowany w EU zgodnie z tradycyjnymi metodami.
✔ Gwarancja jakości
Kraj pochodzenia:
Włochy
Sposób przygotowania:
Przepłukać wodą kilkukrotnie. Na 1 szklankę ryżu dodajemy 1,5 szklanki wody i zagotowujemy na wolnym ogniu. Po zagotowaniu przykrywamy naczynie i gotujemy na małym ogniu około 14-15 min lub do momentu kiedy ryż wchłonie całą wodę. Odstawiamy ugotowany ryż pod przykryciem na około 10 min.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1504 kJ / 354 kcal |
Tłuszcz: | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 80 g, w tym cukry 0,2 g |
Białko: | 6,7 g |
Błonnik: | 1 g |
Sól: | 0,01 g |
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
______________________________________________
Podstawowe | |
Gramatura: | 2,5 kg |