Sól peklowa Orzeszek
Dzięki peklowaniu mięsa możemy przedłużyć jego trwałość.
Właściwości:
Dzięki zapeklowaniu odciągamy wodę z mięsa a także zapobiegamy rozwojowi bakterii, konserwujemy mięso, możemy także łatwo przygotować mięso do dalszej obróbki takiej jak parzenie, suszenie czy wędzenie.
Mięso peklować można na dwa sposoby:
Metodą na sucho - polega ona na nacieraniu mięsa solą peklową. Zazwyczaj na 1kg mięsa używa się ok 20 g peklosoli.
Metodą na mokro - przygotowuje się solankę, w której zanurza się mięso na kilka/kilkanaście dni.
EAN: 5906716528911
Producent: Orzeszek
Sól peklowa
Orzeszek
✔ Dzięki peklowaniu mięsa możemy przedłużyć jego trwałość.
✔ Dzięki zapeklowaniu odciągamy wodę z mięsa a także zapobiegamy rozwojowi bakterii, konserwujemy mięso, możemy także łatwo przygotować mięso do dalszej obróbki takiej jak parzenie, suszenie czy wędzenie.
Mięso peklować można na dwa sposoby:
✔ Metodą na sucho - polega ona na nacieraniu mięsa solą peklową. Zazwyczaj na 1kg mięsa używa się ok 20 g peklosoli.
✔ Metodą na mokro - przygotowuje się solankę, w której zanurza się mięso na kilka/kilkanaście dni.
Sposób użycia:
Składniki:
Kraj pochodzenia:
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto:
1 kg
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
______________________________________________